Nieuws

 • Vakantie openingstijden!

  01-08-2022

  Wij hebben tijdens de zomervakantie aangepaste openingstijden!

  Week 33 (15 ™ 21 augustus) is de winkel dicht
  Week 34 en 35 (22 aug ™ 4 sept) zal collega Eleën de zaak doen op de volgende tijden:
  Maandag gesloten,
 Di, Woe, Do en Vr: 13:00 tot 17:00 
Zaterdag 10:00 tot 17:00  Tot 22 aug. kunnen we wegens enorme drukte helaas geen servicebeurten en reparaties meer aannemen die op korte termijn klaar moeten zijn.
  Heb je geen haast, breng je instrument dan gerust langs zodat hij in de lijst komt te staan die we op volgorde van binnenkomst afwerken.

  Fijne vakantie, Marcel

 • Verse voorraad wireless pugs!

  10-06-2022

  Nieuwe wireless voorraad!

  Deze eigen geïmporteerde zijn eigenlijk helemaal perfect!
  Cristal cleare sound zonder hapering op 5.8gHz.

  Alles wordt duurder?
  Nou deze niet 🙂
  Voor 99,00 ben je lekker relaxt zonder draad aan het rock ’n rollen!

  Check de product pagina voor meer info of kom hem live testen 🙂

 • Product gedeelte online

  26-03-2022

  Na wat weekjes geweldig mooi werk te hebben geleverd is ook het product gedeelte klaar om online te staan! 🙂
  Deniz bedankt dat je als mijn 784 web-wensen hebt kunnen omzetten naar een prachtige site!

  Nu is het mijn taak om de productpagina’s te vullen 🙂
  Neem dus regelmatig een kijkje want iedere dag zullen er veel producten worden toegevoegd.

  Heb je aan of opmerkingen of zie je een foutje laat het me dan svp weten zodat het aangepast kan worden.

  Veel surfplezier, Marcel

 • Nieuwe drumleraar aan de slag!

  09-03-2022

  We verwelkomen Lenno van Gaalen in ons leraren team!

  Als eerste zal de woensdag gevuld gaan worden (er zijn nog een paar plekjes vrij) waarna ook de zaterdag verder gevuld zal gaan worden!

  Wil jij ook eens kijken of je de slag te pakken hebt?
  Meld je dan aan via muziekles(@)lyana.nl

 • Nieuwe website!

  20-02-2022

  Onze gloednieuwe website is in de lucht!

  Nu nog zonder instrumenten maar de database zal spoedig gevuld worden 🙂
  Omdat onze muzikantenbank een veel bekeken pagina is hebben we ervoor gekozen om deze samen met de artiesten pagina en de muziekles pagina alvast in the air te zetten!
  Waarschijnlijk zullen hier een daar nog een paar puntjes op de ï gezet moeten worden maar dat gaat de komende weken door meester webstek bouwer Deniz Elderenbos helemaal tot in de puntjes verzorgd worden.

  Kijk lekker rond en laat het ons svp even weten als er aan of opmerkingen zijn.

 • De lessen zijn weer begonnen

  08-09-2020

  Na een rare periode van geen lessen ivm Corona en natuurlijk aansluitend de zomervakantie zijn de muzieklessen weer begonnen! (corona proof uiteraard)

  Wil je je aanmelden bel dan 046-4333227 of mail naar muziekles(@)lyana.nl

 • Uitbreiding leraren team!

  03-01-2016

  Begin van het jaar komen er bij Lyana nog 2 muzieklokalen bij!
  Om genoeg nieuwe gitaartalenten een plekje in het volle rooster te kunnen geven gaan deze twee snarenplukkers ons leraren team versterken!
  Dave en Indira, welcome to the club! 😉

  Meer info: www.lyana.nl/muziekles

 • NIEUW: Peavey MAX bas amps

  05-07-2013

  Peavey heeft de Max basversterkers behoorlijk opgevoerd.De 20watter is nu 100 watt,  de 100 watter is nu zelfs 300 watt geworden! Qua prijs zijn ze nagenoeg het zelfde gebleven!
   

 • Website update

  10-05-2013

  We zijn weer druk bezig met wat aanpassingen van onze website.
  Zo zal er een nieuw item “the wall of fame” geplaatst worden.Dit zijn foto’s van klanten met hun nieuwe aanwinst, zoals we ook op onze facebook pagina hebben.Ook is de productfoto pagina aangepast en zijn de (nieuwe) foto’s vergrootbaar en scrollen ze.Dan zal er nog een merk keuze gedeelte op de productpaginas komen. Doormiddel van het klikken op het merk icoontje zal de pagina uitsluitend het gekozen laten zien.
   
  Heb je zelf nog wensen om onze pagina nog handiger en leuker voor je te maken, laat het ons dan even weten. Alle input is welkom 🙂
   

 • FB Like pagina

  20-01-2013

  Sinds kort hebben we ook een Like pagina :)Wil je van alle nieuwtjes, leuke weetjes, giveaways etc. op de hoogte gehouden worden. Klik dan op onderstaande link en plaats dan even een likeje ;)https://www.facebook.com/pages/Muziekhuis-Lyana/245693078777650

 • Workshop Charli Green

  10-01-2012

  Lyana’s Blaasinstrumenten bestaat nu ruim 4 jaar en menig blaasmuzikant heeft inmiddels zijn weg naar ons gevonden. Om de vaste, en nieuwe klanten iets leuks aan te bieden organiseert Lyana’s Blaasinstrumenten op 4 Februari a.s. een leerzame workshop van Roy Benson, waarvan we sinds kort expertcentrum zijn geworden.Deze workshop zal worden gegeven door Charli Green, een beroemde jazz trompettist uit Amerika en hij speelt dan uiteraard op Roy Benson instrumenten.

  Charli geeft met behulp van diverse instrumenten een clinic over het belang van de “flow” in het aanspelen van het instrument. (het grootkoper zal hier ook aan bod komen). Ademhaling van de speler en klank van het instrument staan hierbij centraal. Aan de hand van aansprekende voorbeelden geeft Charli inzicht in het aanspelen van het instrument met technieken die in eerste instantie niet voor de hand liggen.Voor deelname is het niet noodzakelijk om goed te kunnen spelen. Wel wordt aanbevolen enige kennis te hebben van het instrument en de gebruikelijke ademhalingstechnieken.Deze clinic is zowel voor de gevorderden als beginnende spelers. Actieve deelname is niet verplicht maar het meebrengen van je eigen instrument (alle koper groot/klein) wordt wel gewaardeerd!We nodigen u dan ook van harte uit om 4 Februari een kijkje te komen nemen.De clinic begint 13:30 uur en zal duren tot ongeveer 16:00 uur en is uiteraard geheel gratis.Tot ziens op 4 Februari !!!

 • 7e gitaarleraar erbij!

  15-11-2011

   
  Vanaf heden hebben weer een nieuwe lerares in ons 14 koppige leraren team!
  Jasmijn Keulers.
   

   
   
  Wie is Jasmijn Keulers?
  Op 12 jarige leeftijd is Jasmijn begonnen met gitaar spelen. Een jaar later besloot ze om op les te gaan en al snel was het duidelijk dat gitaarspelen haar beroep moest worden. Vanaf haar 16e is ze in verschillende bandjes terecht gekomen. Rond die tijd was ze ook al zoekende naar een geschikte opleiding om muziek daadwerkelijk te gaan studeren. In 2009 kwam uit het niets een bericht dat op het Arcus College in Heerlen een nieuwe opleiding van start ging: Artiest Popmuzikant. Dit sprak Jasmijn meteen aan en in april van datzelfde jaar, werd ze uitgenodigd om auditie te doen en met succes, ze werd aangenomen en maakt deel uit van de eerste lichting van deze opleiding. Hier krijgt ze les van topgitarist Joost Vergoossen en drummer Sjoerd Rutten.
  Op deze opleiding leert Jasmijn naar eigen zeggen ontzettend veel en merkt ze de groei die ze als gitariste en muzikant doorstaat. Als ze deze opleiding heeft afgerond zou ze eventueel door kunnen stromen naar het Conservatorium.
  Naast intensief met school bezig te zijn, speelt Jasmijn ook nog steeds in bands. Zo maakt ze sinds begin 2011 deel uit van So What een rockcoverband uit Sittard. Deze band bestaat uit ervaren muzikanten die een tijd lang voor Viking Entertainment gespeeld hebben, een bekend boekingskantoor. Naast So What zit Jasmijn ook in bands met medestudenten van school, ze speelt het liefst met zoveel mogelijk mensen samen.
  Nog een belangrijk aspect in haar muzikale loopbaan is haar soloproject, iets wat veel tijd in beslag neemt. Een soloalbum zit er sowieso aan te komen maar ze hoopt ook om op een dag deze muziek live te gaan uitvoeren met band.
  Invloeden : Joost Vergoossen, Steve Lukather/Toto, Joe Bonamassa, Eric Johnson, Andy Timmons, Tommy Emannuel
   
   
   
   

 • Muziekles voor kids v.a. 5 jaar.

  13-03-2011

  Vanaf heden hebben wij een nieuwe juf voor de voorbereidende muziekles!
  Onder de naam  “Lyana’s Rockkidz” starten wij vanaf april (bij voldoende aanmeldingen) met een  vernieuwende  lesmethode voor kids vanaf 5 jaar.
  Onze nieuwe aanwinst in het lerarenelftal “Kirsten Mulkens”, student schoolmuziek aan het conservatorium te Maastricht, zal door middel van een speelse en fantasievolle cursus van 12 lessen van een uur, de kids met snaar-, toets- en slaginstrumenten kennis laten maken.

   
  Natuurlijk zal ook het nodige aan zang worden gedaan.
  Bij de startcursus is een Yamaha blokfluit inclusief schriftje inbegrepen. Hiermee zal op een eenvoudige manier de noten worden geleerd.Om de nieuwe rockers zo veel mogelijk te motiveren, zal er behalve de basis notenleer, uitsluitend met coole songs gewerkt worden die ze eventueel zelf aangeven en kennen. 
  Vader Jacob zal dus definitief niet gewekt worden, maar plaatsmaken voor o.a. Justin Bieber, Jan Smit, Nick & Simon, en Hanna Montana.Gaande deze muzikale weg zullen ze hun favoriete instrument ontdekken waarmee ze later naar de reguliere lessen kunnen doorstromen.
  De bekende liedjes waarmee gewerkt wordt zullen natuurlijk erg vereenvoudigd worden, maar zeker niet hun herkenbaarheid verliezen. Doordat de leerlingetjes op verschillende instrumenten zullen gaan (samen)spelen zal het resultaat snel als “muziek” in hun oren klinken.
  Om dit geweldige resultaat ook opa, oma, vader, moeder en de vriendjes te kunnen laten horen, zal de laatste les van maand gebruikt worden om het resultaat van uren zwoegen digitaal op te nemen en op onze site te plaatsen!
   
  Voor meer info en de kosten zie de muziekles pagina.

 • Website krijgt nieuwe look!

  28-12-2010

  Binnen 14 dagen zal de Lyana site een flinke metamorfose ondergaan en een wat minder “aanwezig” uiterlijk krijgen. Onder andere zal de hoofdpagina scrollbaar worden zodat er meer info geplaatst kan worden, zal een muziekboeken pagina aanwezig zijn en krijgen onze leraren een inlogplek voor hun rooster. Maar het belangrijkste is toch het visuele gedeelte, dit zal beduidend eleganter worden! Sjek dus regelmatig onze site en vertel ons wat je er van vind. Heb je ideeën of opmerkingen laat het dan ook weten, goede tips leveren natuurlijk extra korting op! 😉 Greets, Marcel

 • Saxofoon lerares erbij!

  15-12-2010

  Sinds heden hebben we een nieuwe telg in ons lerarenteam erbij. Linda Senden zal de saxofoonlessen op zaterdag verzorgen en doormiddel van een creatieve lesaanpak jonge leerlingen begeleiden tot het “Dulfer” niveau.
  Linda is in het bezit van de HaFa-diploma’s, en zal door jaren lange ervaring in een Limburgse coverband de moderne muziek de nodige aandacht geven.

   
  Belt u gerust, en we regelen een maand vrijblijvend op proef.

 • Gitaarlerares erbij!

  11-05-2010

  Vanaf heden Muziekhuis Lyana’s nieuwe docenten aanwinst!

  Wat kan ik over haar zeggen…..
  Ik laat het haar zelf maar doen:

  Hallo,
  Mijn naam is Eleën Bartholomeus en ik ben al een aantal jaar actief als gitaardocente.
  Het zal ergens in 1992 zijn geweest, dat ik voor de eerste keer bewust met muziek in aanraking kwam. Na het zien van The Simpsons, wilde ik net zoals Lisa saxofoon spelen. Helaas waren mijn tanden te klein (en mijn mond waarschijnlijk te groot) en mocht ik met blokfluit beginnen. Dat was dus niet het beeld van een rockende muzikant dat ik voor ogen had. Diepe teleurstelling dus, maar de interesse om muziek te gaan maken was gewekt. Wat later kwam mijn redding in de vorm van The 4 Non Blondes. Die van het nummer What’s up! Die van die vrouw met die akoestische gitaar! Die met die neuspiercing en die kleren en die stem! Dat wilde ik ook en gelukkig hebben mijn ouders me meteen ingeschreven voor gitaarles. Natuurlijk ben ik begonnen met klassieke gitaarles, wat ik bijna 8 jaar met veel plezier heb gedaan. Omdat ik ook wilde zingen, ben ik begonnen met zangles en heb ik gezongen in Vocalgroup Get Real..

  Eenmaal wat ouder, begon het toch te kriebelen en heb ik rond mijn 13e mijn eerst elektrische gitaar gekocht. Vanaf hier ben me ik gaan richten op pop en rock muziek. Toen ben ik ook begonnen in mijn eerste bandje genaamd Egofly. Leuke mensen die ik kende van mijn middelbare school, waar we best wel wat succesjes mee boekten. Zo wonnen we de limburgse Kunstbende, speelden we op de eerste editie van het Pisart festival in Eijsden samen met Intwine en Kane, hebben we 1x in het voorprogramma van Brainpower gestaan, en schreef Frans Pollux een nummer voor ons dat nog steeds te horen en zien is op L1. Daarna heb ik nog in een Nederlandstalige band gespeeld; Ter Plekke. Ook ben ik in deze periode begonnen met de Voco (voorbereidende conservatorium) omdat ik inmiddels gitaar wilde studeren.

  Langzaam aan kwam ik erachter dat ik niet mijn hele leven met klassieke muziek wilde bezig zijn. In die tijd had ik de Jazz ontdekt, wat ik nog steeds erg graag luister en speel. Ik heb toen ook 3 jaar jazz les gehad, maar ook dat begon te wringen. Toen heb ik uiteindelijk de overstap gemaakt naar Docent muziek. Via het conservatorium ben ik in aanraking gekomen met andere muzikanten en zodoende in een nieuwe band terecht gekomen; Maze. Maar deze wilde graag een bassiste, dus dat was voor mij een nieuwe uitdaging om een nieuw instrument te leren.

  Tegenwoordig speel ik in de band Reincarnatus. Dit is een vrouwenrockband, die middeleeuwse melodieën en instrumenten koppelt aan hedendaagse rock! Vorig jaar hebben we een tour door Duitsland en Oostenrijk gemaakt, samen met de Duitse band Schandmaul. Ook zijn we CD van de week geweest op Radio2, stonden we op plaats 62 in de Album top 100 en speelden we zelfs voor de Koningin! Verder speel ik gitaar in de band Blue Eyed Pony en schrijf ik nog mijn eigen nummers, wat ik nog lang hoop te doen!

  Reïncarnatus

 • Je bandpromo op deze site

  11-10-2009

  Een nieuw onderdeel van onze site is de “artiestenpagina”, hier kun je gratis je band promoten!
  Schrijf een kort stukje promotekst, upload een bandfoto en plaats een link naar de website.
  De contactgegevens kunnen ook ingevoerd worden.

  Een link met ons logo op jullie site stellen we zeer op prijs.

  Zoek je een band/artiest voor je feest dan is de artiestenpagina natuurlijk ook een goede plek om de passende muzikale omlijsting te vinden.

 • Piano-Keyboard lerares erbij!

  07-08-2009

  V.a. september wordt ons leraren elftal uitgebreid met een twaalfde lid. Marielle Westhovens-Pohlen zal op de dinsdag en vrijdag piano en keyboardles gaan verzorgen.
  De les kan op persoonlijke muzikale voorkeur gebaseerd zijn.

  U kunt zich vrijblijvend inschrijven om het eens een maand te proberen.

 • Drumleraar erbij!

  20-04-2009

  Vanaf vandaag is ons lerarenteam versterkt met Erwin Gielen.
  Erwin zal de drumlessen voor de zaterdag op zich nemen.

   
  Al op heel jonge leeftijd is het voor iedereen in zijn omgeving duidelijk dat Erwin Gielen (geboren op een extreem regenachtige vrijdag de 13e mei, 1977) drummer moet worden.
  Geen pot of pan in zijn ouderlijk huis is veilig en op de basisschool krijgt hij bijna dagelijks honderd regels strafwerk: ‘Ik mag van de meester niet op tafel trommelen’. Zijn eerste drumstel krijgt hij op zijn twaalfde. Michael Jackson’s Billy Jean is het eerste nummer waarop hij op echte trommels en bekkens meedrumt.
  Op zijn vijftiende richt Erwin met een vriend zijn eerste band op: Troep Isoleer. Ze spelen, zoals hij dat zelf noemt, “pannenkoekenrock”. Daarna drumt hij in verscheidene coverbands. In 1999 gaat hij naar de Tilburgse Rock Academie. Hij drumt onder meer in de band van Spiros en bij The Time Bandits en Intwine en Nikki.
  In de pers wordt hij omschreven als : “een fenomenale allround drummer”. Muzikaal Is Erwin opgegroeid met Toto, Mother’s Finest en Living Colour: “Op hun muziek drumde ik dagelijks mee als ik thuiskwam van school en het zijn voor mij nog steeds favoriete bands.” Wat vindt hij daarnaast lekker om naar te luisteren? Erwin: “De oude GOTCHA!, Maceo Parker, alles wat ‘playing on tha one’ is, Ennio Morricone, Tori Amos met band, Screeming Headless Torsos, Blowbeat, Jeff Buckley en MOTOWN!!!!!!!!!”

 • Roy Benson Workshop

  08-12-2008

  Donderdag 22 Januari komt Charli Green een Roy Benson workshop geven.
  Hierbij tracht hij aan te tonen hoe goed de kwaliteit en stemming is van de Roy Benson bugels en trompetten.

  Klik HIER voor meer info over deze geweldige Jazz muzikant uit America.

  Klik hier voor promo.

 • 17-12 TYROS3 Demonstratie

  26-08-2008

  Op woensdag 17 december van 19:00 tot 22:00 uur zal Michel Voncken het nieuwste Yamaha topmodel demonstreren, de TYROS 3!!

  Voor extra info kunt u een e-mail sturen naar Info